Werkwijze


 

Een tuinontwerp begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen maken we een inventarisatie van wensen. Op basis daar van maak ik een offerte. Als je het idee hebt dat de tuin bij mij in goede handen is, kunnen we aan de slag.


Ontwerp

Ik begin met het maken van een analyse van de tuin. Hierbij kijk ik naar de tuin ten opzichte van de omgeving waarin de tuin ligt ,het type landschap. Dan onderzoek ik de plek zelf,de bodem en grondsoort, waar komt er zon en waar is het schaduwrijk enz. Als er beplanting aanwezig is kijk ik wat beeldbepalend is. Ten slotte de loop en zichtlijnen vanuit het huis de tuin in en de wensen voor de tuin. Dit werk ik uit in een vlekkenplan, zodat duidelijk is wat waar gaat komen in de tuin. Op basis van dit vlekkenplan ga ik schetsen. Als de schets klaar is kom ik deze bespreken, op en aanmerkingen verwerk ik in het schetsontwerp en als alles naar tevredenheid is werk ik de schets uit in een ontwerp. Dit is een professionele tekening en is bruikbaar voor hoveniers.


Beplantingsplan

Het beplantingsplan bepaalt de kleuren en vormen in uw tuin. Op basis van de grondsoort (zand, leem, klei) en het klimaat (zonnig, schaduwrijk, vochtig, winderig) maak ik een beplantingsplan waarmee uw tuin er elk seizoen aantrekkelijk uitzietOp  het beplantingsplan geef ik aan waar de planten komen te staan, hoeveel planten er nodig zijn van elke soort, en een korte beschrijving van de plant met foto en onderhoudsadvies.


Tuincoaching

Als je graag wilt leren tuinieren, maar weinig tuinkennis hebt dan is tuincoaching misschien wat voor jou..We werken samen op waarbij ik laat zien hoe je alle voorkomende werkzaamheden efficient en effectief kunt aanpakken. Gelijktijdig draag ik allerhande tuinkennis over en geef ik advies over de beplanting die bij jou grondsoort past.


Budget

In de keuze voor plantgoed en materiaal kan ik voor elk budget een passende tuin ontwerpen. U zult verrast zijn over de mogelijkheden.


Zelf aanleggen of uitbesteden

Op basis van de ontwerptekening en het beplantingsplan kunt u zelf uw tuin aanleggen. U kunt de uitvoering ook aan mij uitbesteden; hiervoor werk ik samen met hoveniers en/of andere vakmensen.


Tuinadvies

Als de beplanting na jaren te groot is geworden en uit balans is geraakt kan ik je adviseren bij het herstructureren van je tuin. Op basis van de wensen geef ik een practisch advies waarmee je de tuin er weer goed kunt laten uitzien.'


Kennismakingsgesprek

Een tuinontwerp begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen maken we een inventarisatie van wensen. Op basis daar van maak ik een offerte. Als je het idee hebt dat de tuin bij mij in goede handen is, kunnen we aan de slag.

Neem contact op